Tuesday, August 19, 2008

Kaj pocnem v sluzbi?

Ce sem popolnoma iskren, sploh ne vem, kako bi svojo poklicno pozicijo poimenoval v slovenscini. V dobesednem prevodu bi bil poklicni natakar in barman.


A pod izrazom nataker/barman si jaz predstavljam ljudi, ki jim delovno mesto prestavlja tocno dolocen bar ali restavracija.


Pisani crno-belo-rdece-rumeni ekipi obupancev, zaposlenih v podjetju Service is Us, pa delovno mesto lahko predstavlja prakticno vse, od zapackane trinnadstropne kuhinje v ogromnem kazinoju ob jezeru v Indiani (nocete vedeti, koliko smeti tam proizvedejo!), malega kuhinjskega pulta v druzinski hisi, idilicne porokam namenjene kocice ob jezeru, menze univeriztetnega kampusa pa do ogromne prazne razstavne dvorane na financni konferenci (dolgcas!).



Se pa najdejo tudi bolj privlacna delovna mesta:


In kaj dejansko pocnem? Ko se pripravljamo na dogodek, je treba poskrbeti za vse, od roz in pogrinjkov na mizah do tega, da je pijaca ohlajena ter da imajo gostje vse, kar potrebujejo za pozrtijo (prticke, kroznike, pribor, kozarce - to ni tako preprosto, kot se slisi). Na koncu pa pogosto sledi tudi manj prijeten del - pomivanje tal in posode ter odnasanje smeti v smetnjak. Kaj pocnemo za sankom pa bo opisal kolega Dan:





3 comments:

Unknown said...

Jaka pozdravljen,

odlična frizura, odlična videa in odličen blog!

Ampak spromoviral pa ga nisi baš nešto!

Še dobro, da sem ga zvohal!

Bodi dober in po pameti! :)

Igor

Quatsch said...

hahahaha, stric je car!! ko prideš nazaj ga hočem videt na kakem žuru kako mi šejka koktejle!!

nova frizurca je pa super!

jakabenedicic said...

Danu sem ze povedal da je superpopularen.
Je rekel da zdaj vsaj ve zakaj ga mlade punce ustavljajo na cesti in mu govorijo v nekem cudnem jeziku ... :D