Friday, September 12, 2008

Nori na Baseball

Da so americani nori na baseball ze veste iz filmov. Iz tam tudi veste, da tekme nacionalne lige NL izgledajo kot vaske veselice, kjer gledalci (glodalci? :D ) pozrejo ogromne kolicine piva in hot dogov, prodajalci pa jim hocejo to volcjo lakoto in nezdravo zejo cim hitreje in pogosteje pogasiti.


Najbrz pa ne veste, da je v Cikagu eden najbolj slavnih stadionov v nacionalni ligi, celih ZDA, ce ne kar svetu. Ogled tekme na Wrigley Fieldu je izkusnja, ki jo mnogi turisticni vodici uvrscajo med stvari, ki jih je v zivljenju nujno treba izkusiti.

Stadion je tako pomemben, da se po njem imenuje cel predel mesta - Wrigleyville. Se dodaten naboj pa ima prizorisce zaradi domacega mostva - ceprav so Chicago Cubsi eno pomembnejsih mostev v ligi, niso bili prvaki ze vse od leta 1908! Letos tako mineva natanko 100 let od zadnjega naslova, jubileju primerno pa so Cubsi se vedno v igri, da prekinejo 99-letno suso! Seveda so vse tekme razprodane dalec vnaprej, ceprav so moznosti za naslov zaradi poskodb vedno manjse.

Z Bartom sva se nekaj tednov nazaj odpravila pogledat, kako kaj izgleda stadion pred tekmo.





Aha, porecete, cel predel mesta je dobil ime po stadionu. Od kje pa je ta dobil ime? Prav imate. Po zvecilnih gumijih! Oziroma ustanovitelju podjetja, Williamu Wrigleyu, Jr., milijonarju, ki je nekoc izjavil: "Ko se dva cloveka v poslu strinjata cisto v vsem, je eden od njiju nepotreben." Se dobro, da tega ni naucil tudi sportnikov v svoji ekipi :D

3 comments:

Matevz said...

Nikoli nisem štekal, kaj je tako zanimivega pri baseballu. Igrati že. Gledati pa nikakor ne. No razen hot doga in cheereleaders. :-)

jakabenedicic said...

Meni tut se vedno ni jasno.
Pa ni samo Wrigley Field poln, ob tekmah so polni tudi vsi bari po Cikagu! Imajo t.i. sports bare, kjer so na vsaki steni trije plazma zasloni s tekmo.

Ljudje pa potem pridejo tja na pivo in se druzijo med navijanjem. Huje kot pivo in cvetje :D

jakabenedicic said...
This comment has been removed by the author.